Bejelentés


WILDKANSAS - Heves zivatarok Magyar Visszavág-e még 1924 június.13-a?


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

1.fokozat (citromsárga) Leginkább elszórt jelleggel, kisebb területre korlátozódva fordulhat elő zivatar, amelyek között csak kis eséllyel fordulhat elő heves zivatar. Jégeső (jégméret 2 cm alatt, esetleg akörül) felhőszakadás (15-30 mm) és viharos (65-80 KM/H) szél.


2. fokozat (narancs) Többfelé fordulhat elő zivatar. Valamivel nagyobb eséllyel alakulhatnak ki heves zivatarok, nagyméretű jég (2-4 cm), viharos széllökés (70-90 KM/H) és felhőszakadás (15-35 mm) kíséretében.


3. fokozat (piros) Nagy területen fordulhat elő, többségébe heves zivatar, vagy heves zivatarokból álló rendszer (Squall Line, MKR, VMKR, CMKR, MKK). Ezekben a zivatarokban már szignifikáns heves események is előfordulhatnak: jégméret (akár 3-4 centiméter, vagy e fölött), felhőszakadás (akár 40-50 mm) és igen heves szélrohamok (90-100 KM/H vagy akár e fölött) is előfordulhatnak. Microburst, downburst is egyaránt előfordulhat. Valamint gyenge EF0, esetleg EF1-es tornádók is kialakulhatnak.


4. fokozat (lila) Ez a riasztási fokozat akkor kerül kiadásra,ha az ország viszonylag nagy területére kiterjedő, igen heves események valószínűsíthetőek szignifikáns eseményekkel. Jégméret akár 2-től 5-centiméterig (nagyon ritkán e fölött), felhőszakadás 20-50 mm, és akár orkán erejű széllökések (90-120 KM/H). Több helyen fordulhat elő akár erősebb tornádó is EF2-es, EF3-as. Esetleges szupercellákból álló igen heves zivatarrendszerek esetén is használandó ez a fokozat.


Megjegyzés: A riasztás nem minősül hivatalos veszélyjelzésnek, az abban foglaltakért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Hivatalos tájékoztatásért látogasson el az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) honlapjára. Célunk tájékoztatni az embereket a várható veszélyes időjárási jelenségekről.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!